Vertrouwen en veiligheid

Vertrouwen en veiligheid

Mpact doet er alles aan om je vertrouwen te geven in onze carpool community!

Gebruikersevaluatie

Het onderlinge vertrouwen tussen carpoolers is erg belangrijk. Daarom vragen we na elke gedeelde rit aan zowel de passagier(s) als chauffeur om elkaar te beoordelen. Op deze manier heb je al een beetje meer kennis over hoe je reisgezel zal zijn, nog voor je hem of haar contacteert. Is het een grappig persoon, een vriendelijk man of vrouw, een groot muziekliefhebber, ...?

Privacy-instellingen

Voor elk traject dat je ingeeft op de website, is het mogelijk om je privacy-parameters in te stellen. Op deze manier kan je bepalen welke gegevens van je zoekertje zichtbaar worden voor anderen. Je kan instellen of je naam of telefoonnummer al dan niet te zien zijn, of je woonplaats heel gedetailleerd wordt aangegeven, of toch liever niet; en ook of je enkel carpoolers wil zoeken binnen je eigen bedrijf.

Een gedetailleerd profiel

Carpool vraagt je om je profiel volledig genoeg in te vullen. We vragen je om je echte naam in te vullen een geen pseudoniem, om op deze manier de betrouwbaarheid van elke carpooler te garanderen (zo zijn je geslacht en geboortedatum verplichtte persoonsgegevens). Andere zaken, zoals een profielfoto, een link met je facebookprofiel, meer details over je auto, ... zijn niet verplicht. Toch is het aangeraden om ook deze zaken goed in te vullen, omdat je zo sneller het vertrouwen van andere carpoolers zal krijgen.

Intern berichtensysteem

Bij Carpool heb je de mogelijkheid elkaar te contacteren aan de hand van een telefoonnummer (indien dit wordt vrijgegeven) of via het intern berichtensysteem. Dankzij dit systeem moet je e-mailadres niet vertoond worden op onze website en blijven anderen uit je privésfeer.

Jouw beslissing

De eindbeslissing, of je al dan niet met iemand wil carpoolen, ligt bij jezelf.
Aarzel niet om, als dit kan, snel even iemand te bellen als je met deze persoon een rit wil doen. Je zal merken dat dit ideaal is om het ijs te breken!

Verzekering

En hoe zit dat met de verzekering? Hierover moet je je geen zorgen maken! Het carpoolen wordt gedekt door je standaard autoverzekering. Heel gemakkelijk dus. Aarzel niet om onze webpagina ‘verzekering’ te raadplegen voor meer details.

Het Mpact-team

Het Mpact-team houdt de vinger aan de pols van haar carpoolgemeenschap. We kijken na wat het probleem is wanneer iemand te vaak negatief geëvalueerd wordt en reageren met feedback via e-mail of telefoon. De leden waarover we klachten ontvangen, worden door ons gecontacteerd en indien nodig ook uit ons ledenbestand  verwijderd. Hier willen we wel meteen aan toevoegen dat dit slechts héél zelden daadwerkelijk nodig is.

Niettegenstaande blijf je verantwoordelijk voor een goed verloop van je carpoolrit. Mpact is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor het onderling naleven van gemaakte afspraken of enig ander incident die zich tijdens het traject voordoet.

 

En nu goed op weg naar een vlotte carpoolrit!

 

Vind een reisgenoot | Vertrouwen en veiligheid